Az „ART-Tér” Művészeti Szabadiskola és Közösségi Tér egyéni igényekre épülő sokszínű művészeti ágra kiterjedő komplex szolgáltatási kínálat, amelynek alapja a tanár-hallgató megegyezés alapú nem iskolarendszerű oktatása. Szolgáltatásunk alapja a zeneművészet (könnyű-, nép-, klasszikus zene, stúdiómunka, hang- és fénytechnika), melyhez illeszkednek a következő művészeti ágak, mint pl.: képző- (grafika, festés, szobrászat), tánc- (modern, balett, nép, egyéb mozgáskultúra), ipar- (bútor, díszlet, jelmezkészítés) és a filmművészet (fotó, filmkészítés, animáció). Egyéni és csoportos foglalkozásokkal biztosítjuk a tudásátadást első sorban fiataloknak, valamint tájékoztató fórumokkal, képzésekkel segítjük az érdeklődőket.

ART-Tér látványterv

A komáromi Élettér Egyesület alakulásától szem előtt tartva civilként igyekszünk a társadalmi kihívásokra gyorsan úgy reagálni, hogy azzal a (civil) szektor értékrendjét emeljük, a társadalmi problémát enyhítsük. Néhány éve a civil szektor fenntarthatóságáért a társadalmi vállalkozás felé indultunk, amelyben a környezetünkben lévő hátrányos helyzetben élőknek tapasztalatot, tudást, az egyesületnek és a benne szintén hátrányos helyzetben élő munkavállalóknak pedig fizetőképesebb megélhetést biztosíthat. Ehhez ad hátteret a Komáromban 3 éve megvásárolt ingatlanunk, amelyben saját erőforrásainkra alapozott tevékenységeket kínálunk.

Az ’étlap’ egyszerű. Alapjaiban művészeti tevékenységre építve kis műhelyek kerülnek kialakításra, amelyben megrendelésre dolgozunk. A munkát magát is hátrányban élők végzik, ám a ’javítóműhelyek’ mintájára a környéken élők is betérhetnek javítani, segíteni, tanulni.

Jelenlegi szolgáltatási kínálatunk:

  • Egyedi bútorok gyártása,
  • asztalos munkák,
  • fafaragás,
  • bútorok felújítása – újragondolása.

Zeneoktatás:

  • dob oktatás, offline és online is.

Nyitott műhelyeket tartunk ahol betekintést nyerhetnek a tevékenységeink felől érdeklődők.

Az eredeti elképzelésünk a jelenlegi vírushelyzetre is rugalmasan reagál, hiszen hosszú távon célunk az ’ART-Tér platform’ kialakítása és működtetése, melyhez egy fizikai közösségi tér is szervesen kapcsolódik.

MI A TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁS?

 • Egy olyan vállalkozás, amely valamilyen társadalmi ügyet képvisel, küldetése van és ehhez olyan megoldásokban gondolkodik, amelyekkel újszerűen, hatékonyan ad választ a társadalmi szükségletekre.
 • Tevékenységével csökkenti az egyenlőtlenséget, segít a rászorulóknak és a hátrányos körülmények között élőknek.
 • A mi vállalkozásunk az egészségre és az egészséges életmódra koncentrál.
 • A termékeink és a szolgáltatásaink után keletkezett profit jelentős részét a közösség javára forgatjuk vissza! Így azzal a tudatos döntéseddel, hogy a termékeinket vásárolod vagy a szolgáltatásainkat veszed igénybe, hatalmas segítséget adsz!

ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK? Kérdezz bátran!
Légy a partnerünk! Légy a munkatársunk!”